• Tobiasov úspech

          • Tretí októbrový víkend pokračoval Slovenský pohár v cyklokrose dvomi zastávkami v Dohňanoch. Na dvoch pretekoch štartovali cyklisti z viacerých krajín a aj svetové hviezdy.

            V kategórii kadetov reprezentoval aj našu školu Tobias Hajkovský.

            V sobotu, v prvý pretekový deň, do Dohnian dorazilo presne 46 pretekárov zo Slovenska, Česka a Maďarska. Organizátori pre nich pripravili štyri okruhy, takže ich preteky celkovo merali necelých deväť kilometrov. Kadeti tak už nemali priestor na chyby a kto chcel zvíťaziť, musel ísť od úvodného metra hranu. 

            Túto misiu najlepšie absolvoval Benedek Berencsi (Superior MTB team), no jeho víťazstvo sa nerodilo vôbec jednoducho. Tobias Hajkovský (CK MŠK Kežmarok) a Peter Šoltés (CK CYKLOGLAJZA BB) mu šliapali na päty až do polovice trate. Hajkovský dýchal na chrbát neskoršiemu víťazovi ešte v záverečnom okruhu, no nakoniec skončil druhý, s rozdielom ôsmich sekúnd.

            V nedeľu to bolo o čosi ťažšie – pretekári museli absolvovať o jeden okruh viac, čiže päť. Menšia zmena nebola pre cyklistov výraznou komplikáciou.

            Náš Tobias Hajkovský sa na nedeľňajšie preteky dobre pripravil a bolo to vidieť od úplného začiatku. Stále sa držal na čele pretekov, spoločne s Petrom Šoltésom, ktorého porazil v záverečnom šprinte. Tretí skončil víťaz zo soboty Berencsi.

            K úspechu srdečne blahoželáme a na ďalších súťažiach držíme palce!

            https://www.kezmarskysport.sk/cyklistika/fantastick%C3%A9-%C3%BAspechy-ke%C5%BEmarskej-cyklistiky-v-cyklokrose-ke%C5%BEmar%C4%8Dan-z%C3%ADskal-zlato-i-striebro/#comments

          • V našej škole šetríme

          • Šetrenie energií – tejto horúcej téme sme sa venovali na hodinách finančnej gramotnosti v 9. ročníku. Sme radi, že deviataci o tejto téme dokázali bez problémov diskutovať. Aj oni si uvedomujú, že šetrením (a to nie len energií) dokážeme znížiť naše výdavky a zároveň menej zaťažíme našu planétu Zem. Okrem diskusie vytvorili plagáty a postupne propagujú túto tému aj medzi mladšími žiakmi našej školy.

            D. Olekšáková

          • Literárny Kežmarok 2022

          • 57. ročník Literárneho Kežmarku bol tohto roku venovaný štúrovskej generácii. Na rok 2022 pripadajú životné výročia dvoch najznámejších štúrovcov: 210 rokov od narodenia Sama Chalupku a 200 rokov od narodenia Janka Kráľa. Obaja študovali na našom kežmarskom lýceu, a preto bola týmto jubilantom venovaná najväčšia pozornosť.

            Mladí poeti a prozaici poslali tohto roku 306 prác a medzi 157 autormi sa nestratila ani naša žiačka Lianka Mlynárová, ktorá v kategórii próza získala tretie miesto. Ocenenie si prebrala z rúk známeho spisovateľa Valentína Šefčíka, ktorý bol aj členom poroty.

            Tešíme sa, že môžeme takto úspešne reprezentovať nielen našu školu, ale i naše mesto.

            Lianke srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov všetkým našim nádejným poetom a prozaikom v nasledujúcom ročníku Literárneho Kežmarku.

            Júlia Kriššáková

          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 26. septembra 2022 sme si na hodinách cudzích jazykov rôznymi aktivitami opäť pripomenuli Európsky deň jazykov. Diskutovali sme na tému potreby učenia sa cudzieho jazyka. Vypočuli sme si nahrávky rôznych európskych jazykov a hádali, o aký jazyk ide. Vyskúšali sme si priraďovať obrázky rôznych miest a určiť, aká je to európska krajina. Skúšali sme si rôzne jazykolamy, pokúsili sa písať písmená v azbuke, hádali vlajky krajín, maľovali návrh na logo tejto akcie pre budúci školský rok a mnoho ďalších aktivít. 

            Jana Szentiványiová

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Nižná brána 8, Kežmarok
        • sekretariát-ekonom.odd.: 052/452 30 28 riaditeľ školy: 0917 208 221 školská jedáleň: 052/452 36 84 materská škola: 0907 885 670 odhlášky obedov mailom /do 14:00 hod. deň vopred/: odhlasovaniezobeda@gmail.com
        • Nižná brána 8, Kežmarok 060 01 Slovakia
        • SK61 1111 0000 0066 1909 9080
        • SK83 1111 0000 0066 1909 9072
        • SK27 1111 0000 0066 1909 9013
      • Prihlásenie