• Jarný zber papiera

          • Oznamujeme všetkým, že jarný zber papiera prebehne u nás v škole v dňoch 20. - 24. mája 2024. Papier je potrebné odovzdávať od 20. do 24. mája vždy ráno v čase od 7:30 do 8:00 ku zbernému kontajneru, ktorý bude pristavený ku druhému vchodu do školy (predný vchod pri telocvičniach). Prosíme, aby bol všetok papier dôkladne zabalený - prelepený alebo previazaný. 

            Tešíme sa, že opäť môžeme prispieť k záchrane stromov a lesov a všetkým "záchrancom" vopred ďakujeme!

          • Okresné kolo matematickej Pytagoriády

          • Dňa 9. apríla sa prebehlo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda, ktoré sa konalo na ZŠ s MŠ sv. Kríža Kežmarok. V kategóriách P3, P4 a P5 zaznamenali naši žiaci takéto úspechy:

            kategória P3 (žiaci 3. roč.):

            Lucas Kruľ, 3. A - 4. - 5. miesto

            Tamara Krempaská, 3. A - 7. miesto

            Jakub Pisarčík, 3. A - 9. - 13. miesto

            Šimon Kožuško, 3. A - 16. - 20. miesto

            kategória P4 (žiaci 4. roč.):

            Eliška Uličná, 4. A - 3. miesto

            Jessica Iyare Griešová, 4. B - 4. - 5. miesto

            kategória P5 (žiaci 5. roč.):

            Timotej Česanek, 5. A - 5. miesto

            Radoslav Barčák, 5. B - 6. miesto

            Srdečne všetkým blahoželáme, ďakujeme vyučujúcim za prípravu a prajeme ďalšie úspechy!

          • Naša sila spočíva aj v tom, ako dokážeme pomôcť slabším

          • Naša škola sa pravidelne zapája do charitatívnych akcií, ktoré prebiehajú celoročne formou zbierok. Okrem akcie Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok sme podporili aj iné projekty.

            Aj v tomto šk. roku sa u nás konala zbierka Biela pastelka na podporu nevidiacich a slabozrakých, pre ktorých sa nám podarilo vyzbierať 253,70 €. 

            Ďalšou bola zbierka pre ženy - matky, ktoré sa ocitli v núdzi. Konala sa symbolicky 8. marca, na Medzinárodný deň žien. Túto zbierku sme podporili kúpou levanduľových srdiečok, ktoré mohli deti darovať svojim mamkám k sviatku. Výťažok predstavoval sumu 260 eur.

            Zatiaľ poslednou bola zbierka Hodina deťom, ktorá u nás prebehla 22. marca a žiaci na ňu prispeli sumou 232 eur.

            Všetkým prispievateľom patrí úprimné poďakovanie!!

          • Okresné kolo v Midi volejbale

          • 5. 4. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo v Midi volejbale dievčat  na ZŠ Grundschule Kežmarok. Naše dievčatá odohrali štyri zápasy proti ZŠ Grundschule, ZŠ Dr. Fischera, ZŠ Ľubica a ZŠ Spišská Stará Ves. Všetky  družstvá zdolali na sety 2:0, čím si vybojovali postup z 1. miesta na krajské kolo v Prešove.

            Školu reprezentovali: M. Hajovská D. Müncnerová, M. Prusáková, N. Ciráková, E. Kapolková, B. Jackulíková, D. Semaňáková, S. Petrasová.

            Dievčatám gratulujeme a na krajskom kole držíme palce!

            M. Müncnerová

          • Podarilo sa - úspech na geografickej olympiáde

          • Tobiáš Šimonov (7. A) sa stal tretím najlepším geografom okresu Kežmarok v kategórii F (6. – 7. ročník). Vybojoval si tak postup do krajského kola Geografickej olympiády, ktoré sa uskutoční 16. 4. 2024 v Prešove. Výborné výsledky dosiahli aj naši piataci. V silnej konkurencii 29 žiakov kategórie G (5. ročník) obsadil Tobias Pecho (5. A) 4. miesto a Timotej Česanek (5. A) 5. miesto. Nina Božoňová (6. A) sa stala úspešnou riešiteľkou svojej kategórie a bola najlepšia spomedzi dievčat. Výborné výsledky dosiahli aj ďalší úspešní riešitelia tejto obľúbenej olympiády: Filip Kožuško (6. A), Daniela Kovalská (8. A) a Gabriel Barčák (8. A). Ďakujeme všetkým zúčastneným za reprezentáciu školy a Tobiášovi držíme palce na krajskom kole!

            PK geografie

          • Deň otvorených dverí 2024

          • Tohtoročný deň venovaný budúcim školákom a ich rodičom sa niesol v duchu rozprávok DEDUŠKA VEČERNÍČKA. Ten všetkých privítal naliehavou prosbou - potreboval nájsť stratené hviezdy, ktoré mu majú pomôcť znovu otvoriť rozprávkový svet. Škôlkari putovali rozprávkovou krajinou a hľadali stratené hviezdičky. Všetci ich nakoniec úspešne našli - u Pipi Dlhej Pančuchy, na Pirátskych ostrovoch a v príbehu Ako išlo vajce na vandrovku. Nezabudli sa tiež zastaviť u ježibaby v medovníkovej chalúpke, kde ich čakalo občerstvenie. 

            Veríme, že sa všetkým u nás páčilo a že si okrem zažatých lampášov a získaných pokladov odniesli aj veľa zážitkov a dobrú náladu.

          • Spevácke súťaže 2024

          • Speváci a speváčky z 1.stupňa a 2. stupňa sa dňa 14. 3. 2024 stretli na školskom kole speváckych súťaží SLÁVIK SLOVENSKA  (ľudové piesne) a SLÁVICI Z LAVICE (moderné piesne). Blahoželáme všetkým oceneným a hlavne postupujúicim "držíme palce" na okresných kolách. 

            SLÁVIK SLOVENSKA

            1. kategória (1. - 3.ročník)

            1. miesto: Ela Zavacká, 2. B

            2. miesto: Lucia Heldáková, 3. B

            3. miesto: Karolína Kruľová, 1. A

            2. kategória (4. - 6. ročník)

            1. miesto: Tomáš Karaš, 5. A

            2. miesto: Laura Blaščáková, 4. B

            3. miesto: Amy Ziburová, 6. C

            SLÁVICI Z LAVICE

            1. kategória (1. - 4. ročník)

            1. miesto: Ela Zavacká, 2. B 

            2. miesto: Viktória Culková, 2. B

            3. miesto: Lilien Pokrivčáková, 4. A

            2. kategória (5. - 7.ročník )

            1. miesto: Nicolas Jeruška, 6. A

          • Slávnostný zápis prvákov do knižnice

          • Niektorí prváci už čitateľmi sú, iní sa nimi stali oficiálne - pri slávnostnom zápise do Mestskej knižnice Kežmarok. Tak nech sa im dobre číta a nech čítajú veľa a radi!

          • Ďalší krásny recitátorský úspech

          • Keď sa v mestečku Šaľa v roku 1991 zrodila iniciatíva zorganizovať súťaž v prednese slovenských  povestí, v kalendári bolo meno Matej, a tak predseda miestneho odboru Matice slovenskej súťaž nazval Maťkom. A keďže krátko pred týmto dátumom mal narodeniny matičiar Jozef Cíger Hronský, originálny názov súťaže bol na svete: Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského.

            Súťaž Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského sa od roku 1991 vyprofilovala na významnú a celoslovensky veľmi dobre známu súťaž v prednese povestí.

             14. 03. 2024 reprezentoval našu školu a okres Kežmarok výborný recitátor René Kadaši a svoje kvality potvrdil víťazstvom. V silnej konkurencii jedenástich dievčat v tretej  kategórii  zvíťazil, a tak postúpil na celoštátne kolo, ktoré sa bude konať 26. 04. 2024 v Šali.

            Víťazovi srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov na celoštátnom kole!!!

            Júlia Kriššáková

          • Triedne schôdze rodičovského združenia

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia detí,

            srdečne Vás pozývame na triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia 26. marca 2024 od 15:30 v triedach Vašich detí formou individuálnych konzultácií.

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo školy ZŠ s MŠ Nižná brána oznamuje, že dňa 20. 03. 2024 (streda) je žiakom 5. - 8. ročníka poskytnuté riaditeľské voľno z organizačných dôvodov. 

            V tento deň sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov deviatych ročníkov T 9 - 2024 a počas tohto testovania bude väčšina pedagogických zamestnancov vykonávať prácu administrátorov, resp. dozorov na chodbách.

          • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • V piatok 8. marca 2024 sa v Mestskej knižnici Kežmarok konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Vo svojich ktegóriách nás reprezentovali: Lara Barčáková a Šimon Kožuško z 3. A, Jaroslav Božoň a Tomáš Karaš z 5. A, Barbora Jackulíková zo 7. A a Klára Kadašiová z 9. A.

            Veľký úspech zaznamenali Jaroslav Božoň, ktorý sa v 2. kategórii s poéziou umiestnil na 2. mieste a

            Klára Kadašiová, ktorá svojou pôsobivou a presvedčivou recitáciou získala v 3. kategórii skvelé 1. miesto a bude nás reprezentovať na krajskom kole.

            Ďakujeme srdečne žiakom, vyučujúcim i rodičom za vzornú prípravu, srdečne blahoželáme k úspechom a Kláre silno držíme prsty a úprimne prajeme ďalšie úspechy!!!

          • Zbierka pre mamičky v núdzi

          • V piatok 8. marca 2024 sa v našej škole bude konať dobrovoľná zbierka pre mamičky v núdzi, ktorú vyhlasuje v spolupráci so školami mimovládne neziskové občianske združenie Maják nádeje. Prispieť môžete kúpou levanduľového srdiečka (2,- €) alebo ľubovoľnou sumou (aj bez kúpy srdiečka). Zbierka prebehne v jednotlivých triedach v priebehu dopoludnia. 

          • Zápis detí do 1. ročníka v školskom roku 2024/2025

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia detí,

            zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2024-25 bude prebiehať v dňoch 8. a 9. apríla 2024 od 8:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:30. Na zápis je potrebné priesť občiansky preukaz zákonného zástupcu, rodný list dieťaťa a vypísané a obomi rodičmi podpísané tlačivá, ktoré nájdete v Prílohách 1 a 2. 

            Prílohou 2 obaja rodičia (zákonní zástupcovia) deklarujú, ktorému z nich majú byť doručované dokumenty týkajúce sa ich dieťaťa.  Riaditeľ doručí rozhodnutie iba jednému zákonnému zástupcovi len v prípade, ak sa tak zákonní zástupcovia dohodli a túto dohodu deklarovali spomínaným písomným vyhlásením. 

            Priloha_1_Vyhlasenie_zak._zast.docx

            Priloha_2_Pisomne_vyhlasenie_rodicov.docx

          • Deň otvorených dverí 2024

          • ZŠ s MŠ Nižná brána Kežmarok srdečne pozýva na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ, ktorý sa uskutoční 19. marca 2024. Všetkých ctených návštevníkov privíta pán riaditeľ spolu s DEDUŠKOM VEČERNÍČKOM a jeho pomocníkmi o 9:00 hod

            Tešíme sa na Vás!

          • Škola s dobrým srdcom

          • Aj keď v kalendári i v prírode sa k slovu pomaly hlási jar, veľmi radi sme si pripomenuli Vianoce, keď nám prišlo  takéto vrúcne poďakovanie:

            V mene občianskeho združenia Koľko Lásky by sme sa Vám chceli touto cestou čo najsrdečnejšie poďakovať, že sa ZŠ s MŠ Nižná brána, Kežmarok stala dôležitou súčasťou našej zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok v roku 2023.

            Aj vďaka Vám bola naša zbierka úspešná a potešila 73 881 seniorov po celom Slovensku. Spoločne sme to dokázali!

            Ako malé poďakovanie Vám udeľujeme čestné ocenenie "Škola s dobrým srdcom". 

            Nech je pre Vás pripomenutím, že aj malá pomoc dokáže naozaj veľa, keď je dlhodobo udržateľná a jednotná.

            Budeme preto radi, ak sa aj v roku 2024 zapojíte do našich celoročných výziev ako oficiálny partner.

          • Okresné kolo Šalianskeho Maťka

          • Vo štvrtok 22. februára 2024 sa v Mestskej knižnici Kežmarok konalo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Našu školu v 1. kategórii reprezentoval Viliam Socháň z 2. A triedy, v 2. kategórii Tomáš Karaš, 5. A trieda, a v kategórii 3 súťažil René Kadaši zo 7. A triedy, ktorý dnes opäť jednoznačne zvíťazil, čím si vyslúžil postup na krajské kolo. 

            Ďakujeme všetkým za reprezentáciu, Renému srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov!!

          • Beseda s najrýchlejším lyžiarom Slovenska

          • Streda 21. februára 2024 bola pre našich žiakov výnimočným dňom. Svojou prítomnosťou nás poctil slovenský reprezentant v rýchlostnom lyžovaní Michal Bekeš. Počas besedy, ktorá sa konala v telocvični našej školy, nám predstavil jednu z najnebezpečnejších športových disciplín na svete a veľmi pútavo sprostredkoval zážitky, ktoré mu tento šport prináša. 

            Michal Bekeš, rodák z neďalekého Ždiaru, sa venuje lyžovaniu od útleho detstva a svoje oduševnenie pre tento šport pretavil do neuveriteľných úspechov. V roku 2023 na MS vo francúzskom Vars sa mu podarilo pokoriť svoj doterajší osobný, ale aj slovenský rekord, keď dosiahol rýchlosť 248,55 km/h. Týmto rekordom si vyslúžil celkové 7. miesto v celosvetovom rebríčku. Na spomínanom šampionáte padol aj svetový rekord - 255,5 km/h, o ktorý sa postaral Talian Simon Billy. Samozrejme, že náš Michal sa ho chystá prekonať a my všetci mu to z celého srdca prajeme.

            Ďakujeme za skvelé, veľmi podnetné a inšpiratívne dopoludnie!

          • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

          • 1. februára 2024 sa víťazka okresného kola Klárka Kadašiová predstavila na krajskom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry – kategória C.

            Olympiáda je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, zvyšovať ich záujem o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť a o slovenský jazyk ako taký.

            Samotná olympiáda obsahuje tri časti. Test, ktorý pozostáva z 25 otázok, tvorí prvú časť, druhú časť tvorí transformácia textu, kde musia žiaci preukázať svoje vedomosti zo syntaxe a naplno využiť svoju fantáziu, a v poslednej časti čakal na súťažiacich ústny prejav, kde v plnej miere predviedli svoje komunikačné schopnosti.

            Klárka Kadašiová získala v tomto ročníku 50 bodov a v silnej konkurencii zvíťazila.

            Ďakujeme jej za vzornú reprezentáciu Kežmarského okresu a hlavne za reprezentáciu školy ZŠ s MŠ Nižná brána v Kežmarku.

            Na celoštátnom kole jej želáme veľa úspechov!!

            Júlia Kriššáková

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Nižná brána 8, Kežmarok
      • sekretariát-ekonom.odd.: 052/452 30 28 riaditeľ školy: 0917 208 221 školská jedáleň: 052/452 36 84 materská škola: 0907 885 670 odhlášky obedov mailom /do 14:00 hod. deň vopred/: odhlasovaniezobeda@gmail.com
      • Nižná brána 8, Kežmarok 060 01 Slovakia
      • SK61 1111 0000 0066 1909 9080
      • SK83 1111 0000 0066 1909 9072
      • SK27 1111 0000 0066 1909 9013
    • Prihlásenie