• Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 24. 11. 2022 sa konalo školské kolo olympiády v anglickom jazyku s rekordným záujmom i počtom súťažiacich. V kategórii 1A (5. - 7. ročník) sa do súťaže zapojilo 17 žiakov, v kategórii 1B (8. a 9. ročník)  8 žiakov. Všetci žiaci preukázali vynikajúce vedomosti a zručnosti najmä v ústnej časti súťaže, no výborne zvládli aj písomnú časť. Dôkazom toho je, že všetci súťažiaci v kategórii 1B boli úspešnými riešiteľmi olympiády a taktiež väčšina súťažiacich v mladšej kategórii.

            Na stupňoch víťazov sa v kategórii 1A sa umiestnili:

            1. miesto – Pavol Heldák, 6. B trieda

            2. miesto – Timotej Vaksmundský, 7. A trieda

            3. miesto – Alexander Roman Matis, 7. A trieda

            Úspešní riešitelia: Zoran Záremský, Barbora Jackulíková, 6. A trieda; Nathan Ignácik, 5. A trieda; Ruby Nagová, Jakub Bartko, Juraj Kovařík, 7. A trieda

            V kategórii 1B:

            1. miesto – Lívia Szentiványiová, 8. A trieda

            2. miesto – Oliver Heldák, 8. A trieda

            3. miesto – Lukáš Bujňák, 9. A trieda

            Úspešní riešitelia: Maroš Kočiš, Naďa Méreyová, Olívia Matichová, Viktória Kubalová, Gabriel Oňa, všetci z 8. A triedy

            Víťazi v oboch kategóriách nás budú reprezentovať na okresnom kole v januári. Prajeme im veľa šťastia!

            Jana Szentiványiová

        • Geografická olympiáda - školské kolo
          • Geografická olympiáda - školské kolo

          • V stredu 23. 11. 2022 sa uskutočnilo školské kolo 51. ročníka Geografickej olympiády v kategórii G (5. ročník), F (6. – 7. ročník) a E (8. a 9. ročník). Cieľom tejto súťaže je rozvíjať záujem žiakov o geografiu ako dôležitého predmetu poznávania krajiny a prírody. Má prispieť k zvýšeniu a rozširovaniu geografických vedomostí žiakov, ich praktických zručností v topografii, pri poznávaní a ochrane miestnej krajiny. Súťaž prebiehala on-line formou a spočívala vo vypracovaní testových úloh teoretickej a praktickej časti. Celkovo sa  školského kola zúčastnilo 35 žiakov. Aby bol žiak úspešným riešiteľom, musel získať 55 bodov zo 100. Veľmi nás teší, že takmer všetci žiaci jednotlivých kategórií sa stali úspešnými riešiteľmi.

            kategórii G sa úspešnými riešiteľmi stali:

            Alexandra Jóžová (5.B), Jakub Kotus (5.B), Nina Božoňová (5.A), Juraj Bartko (5.A), Filip Kožuško (5.A), Laura Zmaržláková (5.A), Nathan Ignácik (5.A), Filip Suchý (5.A), Leo Kostka (5.A), Michal Holub (5.B), Sandra Rusnačíková (5.B), Tobias Martinovič (5.C), Ján Pribylinec (5.A), Tobias Mlynár (5.B), Katarína Pikovská (5.B), Miroslav Mišalko (5.C).

            kategórii F boli úspešnými riešiteľmi:

            Mária Prusáková (7.A), Tobiáš Šimonov (6.A), Teodor Gallik (6.A), Alex Matejovský (7.A), Laura Pajerová (6.A), Sofia Bednárová (6.B), Šimon Beliš (6.B), Barbora Jackulíková (6.A).

            kategórii E sa úspešnými riešiteľmi stali:

            Lukáš Bujňák (9.A), Noemi Glodžáková (9.A), Dominik Fiamčík (9.C), Oliver Heldák (8.A), Lívia Szentiványiová (8.A), Tobias Grich (9.C).

            Všetkým súťažiacim srdečne ďakujeme za účasť, blahoželáme k úspešnému zvládnutiu školského kola a postupujúcim žiakom do okresného kola držíme palce.

          • !!! Dôležité - triedne ZRŠ a stretnutie rodičov deviatakov!!!

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia detí!

            Dňa 30. novembra 2022 (v stredu) sa v jednotlivých triedach našej základnej školy uskutočnia informatívne stretnutia rodičov (zákonných zástupcov) so začiatkom od 15:30 hod

            Zároveň sa v tom istom čase uskutoční aj rodičovské združenie pre rodičov žiakov 9. ročníka.

            Všetci ste srdečne vítaní!

          • Olympiáda zo SJL

          • Dňa 10. 11. 2022 prebehlo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. 

            Súťaž  začala  testom, v ktorom mali súťažiaci 25 otázok, v druhej časti nasledovala transformácia textu, kde museli súťažiaci preukázať svoje štylistické zručnosti a v poslednej časti preverila porota rečové schopnosti žiakov a čakal ich slávnostný prejav.

            Našu školu reprezentovala víťazka školského kola Noemi Glodžáková. Získala prvé miesto a postupuje tak na krajské kolo.

            Srdečne jej blahoželáme a želáme veľa úspechov v krajskom kole.

            Mgr. Júlia Kriššáková

          • Tobiasov úspech

          • Tretí októbrový víkend pokračoval Slovenský pohár v cyklokrose dvomi zastávkami v Dohňanoch. Na dvoch pretekoch štartovali cyklisti z viacerých krajín a aj svetové hviezdy.

            V kategórii kadetov reprezentoval aj našu školu Tobias Hajkovský.

            V sobotu, v prvý pretekový deň, do Dohnian dorazilo presne 46 pretekárov zo Slovenska, Česka a Maďarska. Organizátori pre nich pripravili štyri okruhy, takže ich preteky celkovo merali necelých deväť kilometrov. Kadeti tak už nemali priestor na chyby a kto chcel zvíťaziť, musel ísť od úvodného metra hranu. 

            Túto misiu najlepšie absolvoval Benedek Berencsi (Superior MTB team), no jeho víťazstvo sa nerodilo vôbec jednoducho. Tobias Hajkovský (CK MŠK Kežmarok) a Peter Šoltés (CK CYKLOGLAJZA BB) mu šliapali na päty až do polovice trate. Hajkovský dýchal na chrbát neskoršiemu víťazovi ešte v záverečnom okruhu, no nakoniec skončil druhý, s rozdielom ôsmich sekúnd.

            V nedeľu to bolo o čosi ťažšie – pretekári museli absolvovať o jeden okruh viac, čiže päť. Menšia zmena nebola pre cyklistov výraznou komplikáciou.

            Náš Tobias Hajkovský sa na nedeľňajšie preteky dobre pripravil a bolo to vidieť od úplného začiatku. Stále sa držal na čele pretekov, spoločne s Petrom Šoltésom, ktorého porazil v záverečnom šprinte. Tretí skončil víťaz zo soboty Berencsi.

            K úspechu srdečne blahoželáme a na ďalších súťažiach držíme palce!

            https://www.kezmarskysport.sk/cyklistika/fantastick%C3%A9-%C3%BAspechy-ke%C5%BEmarskej-cyklistiky-v-cyklokrose-ke%C5%BEmar%C4%8Dan-z%C3%ADskal-zlato-i-striebro/#comments

          • V našej škole šetríme

          • Šetrenie energií – tejto horúcej téme sme sa venovali na hodinách finančnej gramotnosti v 9. ročníku. Sme radi, že deviataci o tejto téme dokázali bez problémov diskutovať. Aj oni si uvedomujú, že šetrením (a to nie len energií) dokážeme znížiť naše výdavky a zároveň menej zaťažíme našu planétu Zem. Okrem diskusie vytvorili plagáty a postupne propagujú túto tému aj medzi mladšími žiakmi našej školy.

            D. Olekšáková

          • Literárny Kežmarok 2022

          • 57. ročník Literárneho Kežmarku bol tohto roku venovaný štúrovskej generácii. Na rok 2022 pripadajú životné výročia dvoch najznámejších štúrovcov: 210 rokov od narodenia Sama Chalupku a 200 rokov od narodenia Janka Kráľa. Obaja študovali na našom kežmarskom lýceu, a preto bola týmto jubilantom venovaná najväčšia pozornosť.

            Mladí poeti a prozaici poslali tohto roku 306 prác a medzi 157 autormi sa nestratila ani naša žiačka Lianka Mlynárová, ktorá v kategórii próza získala tretie miesto. Ocenenie si prebrala z rúk známeho spisovateľa Valentína Šefčíka, ktorý bol aj členom poroty.

            Tešíme sa, že môžeme takto úspešne reprezentovať nielen našu školu, ale i naše mesto.

            Lianke srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov všetkým našim nádejným poetom a prozaikom v nasledujúcom ročníku Literárneho Kežmarku.

            Júlia Kriššáková

          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 26. septembra 2022 sme si na hodinách cudzích jazykov rôznymi aktivitami opäť pripomenuli Európsky deň jazykov. Diskutovali sme na tému potreby učenia sa cudzieho jazyka. Vypočuli sme si nahrávky rôznych európskych jazykov a hádali, o aký jazyk ide. Vyskúšali sme si priraďovať obrázky rôznych miest a určiť, aká je to európska krajina. Skúšali sme si rôzne jazykolamy, pokúsili sa písať písmená v azbuke, hádali vlajky krajín, maľovali návrh na logo tejto akcie pre budúci školský rok a mnoho ďalších aktivít. 

            Jana Szentiványiová

          • Olympiáda 1. stupňa

          • Dňa 27. 9. 2022 sa konala na 1. stupni už tradičná športová OLYMPIÁDA. Deti prvých, druhých, tretích a štvrtých tried si zmerali sily v štyroch disciplínach: hod kriketovou loptičkou, skok do diaľky z miesta, slalomový beh a beh na 50 metrov, kde súťažili zvlášť chlapci a dievčatá. Všetkým zúčastneným ďakujeme a úspešným srdečne blahoželáme!!

          • Plenárna a triedne schôdze RZ

          • Milí rodičia, zákonní zástupcovia detí!

            Srdečne Vás pozývame na plenárnu a triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia dňa 13. septembra 2022 (utorok) so začiatkom o 15:30 hod. v priestoroch jedálne a následne v jednotlivých triedach našej školy.

            Tešíme sa na Vašu hojnú účasť!

          • Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

          • Milí rodičia (zákonní zástupcovia detí),

            prosíme, aby ste v prvý deň návštevy školy (5. septembra 2022) nezabudli cez EduPage poslať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti Vášho dieťaťa s aktuálnym dátumom. Akékoľvek nejasnosti konzultujte, prosím, s triednymi učiteľmi Vašich detí.

            Písomné vyhlásenie sú rodičia povinní zaslať škole aj zakaždým, keď má dieťa v škole troj- a viacdňovú absenciu (vrátane víkendov a sviatkov). 

            Želáme úspešné vykročenie do nového roka, hlavne veľa síl a zdravia! 

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_platne_od_15._08._2022.pdf​​​​​​​

          • Oznam školskej jedálne

          • Oznamujeme rodičom, že stravné na september 2022 je potrebné uhradiť mesiac vopred, najneskôr do 27.08.2022 na číslo účtu  ŠJ  SK 27 1111 0000 0066 1909 9013 a to pre:

            1.stup.- 1,21€ x 20 = 24,20€ + réžia 1,50€ = 25,70€

            2.stup.- 1,30€ x 20 = 26,00€ + réžia 1,50€ = 27,50€

            MŠ - 1,54€ x 20 = 30,80€ + réžia 1,50€ = 32,30€

            Dospelý - 1,21€ x 20 = 24,20€ + réžia 1,50€ = 25,70€

            Hmotná núdza:

            1.stup.- 1,50€

            2.stup.- 1,50€

            MŠ- 0,24€ x 20 = 4,80€ + réžia 1,50€ = 6,30€

            Podmienkou pre prijatie na stravu dieťaťa je čitateľne vypísanie Zápisného lístka zákonným zástupcom. Zápisné lístky na šk. rok. 2022/2023 budeme prijímať osobne v kancelárií ŠJ od 22.08.2022 v čase od 8:00 hod do 13:00 hod., alebo e-mailom odhlasovaniezobeda@gmail.com (podmienkou tejto formy zaslania Zápisného lístku je podpis zákonného zástupcu a preskenovanie dokumentu), bez podpisu Zápisný lístok neakceptujeme.

            Noví stravníci si v kancelárií ŠJ musia zakúpiť čip v hodnote 1,92€.

             

            Upozorňujeme rodičov, že stravník ktorý nebude mať pripísanú platbu za stravu na ďalší mesiac do 30. dňa v mesiaci, nebude mu poskytnutá strava v nasledujúci mesiac až kým si stravné neuhradí.

            Dňa 05.09.2022 je prevádzka ŠJ len pre materskú školu, výdaj stravy pre ZŠ je od 06.09.2022.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Nižná brána 8, Kežmarok
      • sekretariát-ekonom.odd.: 052/452 30 28 riaditeľ školy: 0917 208 221 školská jedáleň: 052/452 36 84 materská škola: 0907 885 670 odhlášky obedov mailom /do 14:00 hod. deň vopred/: odhlasovaniezobeda@gmail.com
      • Nižná brána 8, Kežmarok 060 01 Slovakia
      • SK61 1111 0000 0066 1909 9080
      • SK83 1111 0000 0066 1909 9072
      • SK27 1111 0000 0066 1909 9013
    • Prihlásenie